Eseménynaptár

Január 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

"A felnőttek is szeretnek játszani"

Szeptember utolsó vasárnapján újraindul a TárSas Klub, a nagyváradi társasjáték-délutánokkal.

 

Szabó Rolandot, a nagyváradi TárSas Klub egyik szervezőjét kerestük meg, hogy meséljen élményeiről, tapasztalatairól a városban zajló játék-délutánokkal kapcsolatban:

 

tarsas"A nagyváradi Társas Klub, ahol havonta egyszer vasárnaponként társasjáték-délutánokat tartunk, február óta létezik és három-négy ember üzemelteti. Ahogy teltek a hónapok, azt vettük észre, hogy egyre többen érdeklődnek irántunk, ami természetesen a TV-nek és az újságnak is ugyanúgy köszönhető, mint azoknak a résztvevőknek, akik a következő alkalommal a barátaikkal együtt jöttek el játszani.

 

Legalább negyven játék várja minden alkalommal az érdeklődőket, és mindig van újabb játék is terítéken, valamint egy ideje már nehézségi szintekre osztva helyezzük el őket az asztalon, hogy megkönnyítsük a választást az embereknek. Az eseménynek a Partium Keresztény Egyetem biztosít termet a Lórántffy Zsuzsanna középiskola régi épületében, ahol kényelmesen 30-35 ember fér el egyszerre, és volt, hogy meg is telt rendesen. A szokásostól eltérő események a társasjátékozáson kívül nem történtek; mi úgy vagyunk ezzel, hogy ott a rengeteg játék, mi azért jöttünk, hogy játszhassunk mindenféle emberrel és ez maximálisan eleget tesz a célunknak. Az emberek élvezik, ennél többre pedig jelenleg nincs szükség.

 

A nyár beálltával az összejövetelünk egybeesett más magyar rendezvényekkel, ezért volt, hogy eléggé megcsappant a jelenlét, és ebből kifolyólag úgy döntöttünk, hogy nyáron szünetet tartunk. Június 29-én volt legutóbb társasjátéknap, és szeptember utolsó vasárnapján lesz a következő, amelyre, biztos vagyok, hogy megint sok ember lesz kíváncsi. Mi, természetesen, ez idő alatt is összeülünk többször is játszani és újabb játékokat ismerünk meg, szóval nem kell attól félni, hogy elfogy a muníció.

 

Találkozóink során igyekszünk arra buzdítani a résztvevőket, hogy ne egy csoportban játszák végig az egész délutánt, hanem ismerjenek meg új embereket is, mert az is cél, hogy kialakuljon egy egységes, barátságos légkör, ami, úgy néz ki, hogy szép lassan folyamatban van. A résztvevőkről annyit, hogy vannak olyanok is, akik hatalmas társasjátékos tapasztalattal rendelkeznek, de a legtöbben még csak most ismerkednek meg a komplexebb játékokkal, ami egyeseknek elsőre szokatlan jelenség, és időre van szükségük, míg ráéreznek az ízére. Ezzel szemben volt, akinek annyira megtetszett egy-egy játék, hogy üzenetben rákérdezett, hol lehetne megvenni.
 Szóval én úgy gondolom, hogy még ha lassan is, de fejlődőben van Nagyváradon is a társasjáték-kultúra, és egyre többen döbbennek rá, hogy a felnőttek is ugyanúgy igénylik a játszást, mint a gyerekek." - zárta gondolatait Szabó Roland.

tarsas1