Eseménynaptár

Február 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

Megint kettő

A Magyar Társasjátékosok Romániai Szövetsége idén is számít a 2%-os adófelajánlásokra.

 

Ha tavasz, akkor sláger a személyi jövedelemadó 2%-ának felajánlása egyesületek, nonprofit szervezetek felé. Ez olyan pénz, ami egyébként az adód többi részével az államhoz kerülne, erről viszont te magad dönthetsz.

Bővebben: Megint kettő

Új klub csatlakozott a MATRISZ tevékenységeihez - A temesvári TeMISz

TemiszA Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet (TeMISz) Temes megye legnagyobb magyar ifjúsági egyesülete. 1990-ben alakult, működésében nem volt megszakítás, fennakadás. Tevékenységi köre sokoldalú: ifjúsági találkozókat, műhelytáborokat, kirándulásokat, bálokat szervez (Anna Bál, Szilveszteri Színházi Bál stb.), társasági táncot oktat és tánccsoportot működtet. Emellett heti rendszerességgel zajló klubtevékenységek (kosárlabdakör, játékestek, filmklubok stb.), tánctáborok, művészeti tematikájú ifjúsági találkozók és kiállítások, valamint fesztiválok tarkítják a hétköznapokat.

Bővebben: Új klub csatlakozott a MATRISZ tevékenységeihez - A temesvári TeMISz

Több, mint ezer embert mozgatunk meg havonta!

vasarhelyi jefKolozsváron, Nagyváradon és Marosvásárhelyen töretlen érdeklődéssel zajlanak a MATRISZ-hoz csatlakozó klubok játékestjei.

 

Kijelenthetjük, hogy a MATRISZ szívverését jelentik a különböző játékestek, amelyekre a különböző városokban többszázan látogatnak el havonta. Kolozsváron, Nagyváradon és Marosvásárhelyen él a keménymag, amely mindig új és új embereket hív meg vonz be az izgalmas partikat hozó rendezvényekre - összesen, egybevetve a helyszíneket több ezret! Plakátok által és Facebook-csoportokban megy a hír, és legtöbbször elfogynak a plusz asztalok is, és alig lehet egy tűt elejteni. Mármint elejteni lehetne, de azt megtalálni...

Bővebben: Több, mint ezer embert mozgatunk meg havonta!

Győztes Szilveszter!

szifoMintegy hatvanan szilvesztereztek együtt a MATRISZ-szal Borszéken, a Flüei Szent Miklós Házban.

 

Többnapos szórakozást hozott a szilveszter a MATRISZ-szal, hiszen már december 30-án megkezdődött az ünneplés és január 2-ig kitartott. Ez akárhogy is, négy nap! Erdély számos pontjáról érkeztek a játékosok a Szövetség szervezésében tartott bulira, amely csapatversenyekkel tette igazán izgalmassá az együttlétet. Szórakozás, lazázás és játék, melynek során a győztes csapat minden tagja haza vihetett egy Six MaKING-et.
A társaság jól érezte magát, a kezdeti ismerkedést követően a játékok mindenkit összekovácsoltak. Többen elmondták, ha jövőre lesz MATRISZ szilveszter, újra velünk jönnek. Úgy legyen!

 

Köszönjük a vendéglátást a Flüei Szent Miklós Háznak!

Bővebben: Győztes Szilveszter!

Arattunk a Társasjáték Olympián!

tofoKiemelkedő helyezéseket ért el a MATRISZ, a Budapesten rendezett Társasjáték Olympián.

 

A budapesti Lurdy Házban került sor november 29-én és 30-án a Társasjátékok Ünnepe, melynek keretében megtartották a Társasjáték Olympiát. A kétnapos rendezvényen egyébként, két nagy teremben próbálhatták ki a látogatók a különböző kiadók játékait és az újdonságokat. A gyerek- és családi játékok termében a könnyebben megtanulható, rövidebb játékidőt igénylő társasjátékok kedvelőit várták, míg a gémer teremben összetett stratégiai és taktikai játékok kerültek az asztalokra, továbbá itt kerültek bemutatásra az esseni játékújdonságok is.

Bővebben: Arattunk a Társasjáték Olympián!