Eseménynaptár

Február 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

Egyesület a társasjáték-kultúráért

    A Magyar Társasjátékosok Romániai Szövetsége (továbbiakban MATRISZ) 2013 októberében alakult. Tagjait Székelyföldtől Partiumig, Erdély számos településéről tudhatja magáénak. Az Egyesület céljai közé tartoznak: népszerűsíteni a társasjáték kultúráját; korosztálytól függetlenül közösségbe hívni a játék kedvelőit, alternatívát nyújtva az igényes szórakozásra; tevékenységi felületet és fórumot biztosítani a játékosoknak; általános klubhálózat kiépítése, a társasjátékok népszerűsítése, ezek megismertetése minél több közösséggel és családdal; az iskolákkal és egyéb nevelési intézményekkel való közreműködés.
    A MATRISZ az egész országban tervez tevékenységet folytatni. Feladatai közé tartoznak: társasági kapcsolatok kialakítása, közösségi élet szervezése; előadások, bemutatók, rendezvények, kiállítások és versenyek szervezése, oktatási, fejlesztési programokban való részvétel; a működéshez szükséges személyi és tárgyi feltételek biztosítása; hazai és nemzetközi klubcsapatok létesítése és fenntartása; társasjátékok biztosítása és megismertetése rendezvényeken; játékfejlesztőkkel való szakmai kapcsolattartás.
Az Egyesület november 23-án, szombaton mutatkozott be a nyilvánosság előtt, stílszerűen, egy kolozsvári játékest, a "Játék-Koktél" keretében. A sajtó akkor így írt: „Tenyérnyi hely alig maradt a kolozsvári Agape étterem Holdfény termében november 23-án, szombaton este, amikor a Játék-Koktél játékest keretében bemutatkozott a Magyar Társasjátékosok Romániai Szövetsége (MATRISZ).” A Krónika napilap „Játékkal a személyes kapcsolatokért” címmel közölt részletes jelentést az eseményről.
    Megalakulása óta a MATRISZ igyekszik eleget tenni küldetésének, játékesteket szervez, különböző rendezvényeken vesz részt, a sajtóban népszerűsít. A kezdeti lendületet megőrizve építi tovább szervezetét, melybe minden játékkedvelő és a játék kultúrájáért tenni akaró személyt szeretettel vár!